Academie Mercuur

Erkend studiecentrum sinds 1948

07-04-2014

Academie Mercuur start het nieuwe jaar met een vernieuwend opleidingsconcept

Al enige jaren bieden wij diverse LSSO-cursussen aan in de avonduren. Nu kunnen we deze cursussen ook aanbieden binnen de Mbo structuur als beroepsbegeleidende leerweg. Dat betekent, dat ook uw werknemers zich kunnen inschrijven als cursist en dat u de mogelijkheid krijgt om uw medewerker(s) binnen uw eigen bedrijfssituatie verder te scholen.

In dit nieuwe jaar bieden we de vakopleidingen ‘Secretarieel medewerker’ en ‘Bedrijfsadministratief medewerker’ aan, beiden zijn een niveau 2-opleiding. Deze opleidingen hebben een duur van anderhalf jaar, waarin naast de beroepsspecifieke LSSO vakken ook algemene vakken worden aangeboden. Voor meer opleidingsspecifieke informatie: kijk op onze website bij Secretarieel medewerker en Bedrijfsadministratief medewerker.

Indien deze opleidingen met goed gevolg afgesloten worden, ontvangt de cursist zowel een LSSO-diploma als een Mbo-diploma. Het volgen van een dergelijke opleiding kan voor uw werknemers net de stap zijn om door te groeien naar andere functies binnen uw organisatie. Hiermee kunt u uw werknemercapaciteiten optimaal benutten en verder groeien als organisatie.

Als werkgever kan het aanbieden van één van deze opleidingen ook fiscale voordelen hebben. Een Mbo BBL opleiding valt onder de nieuwe subsidieregeling Praktijkleren, die ingaat per 1 januari 2014. Hiermee kunnen onderwijsgerelateerde kosten vergoed worden. De vergoeding wordt jaarlijks gebaseerd op het aantal gerealiseerde leerwerkplekken en heeft een  minimum van € 1.000,- euro en een maximum van € 2.700,- euro per leerwerkplek.

Aangezien de nieuwe subsidieregeling halverwege het studiejaar 2013-2014 ingaat, betekent dat het budget van dit studiejaar over een kortere periode aangeboden wordt en daarmee per saldo hoger uitpakt. Voor meer informatie omtrent deze regeling, wordt u naar het stukje 'Subsidieregeling Praktijkleren' verwezen in de nieuwsbrief.

Mocht u na het lezen van deze brief geïnteresseerd zijn en/of nog aanvullende vragen hebben, dan kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen. Wij zullen u nader informeren over de mogelijkheden.

« terug


Share |