Academie Mercuur Oprichting Geschiedenis Bedrijf Verhaal Over Ons

Over ons

Opgericht in 1948 door dhr. R. Timmer en sinds jaar en dag gevestigd in het hartje van Emmen. Academie Mercuur,  begonnen met het geven van typelessen en inmiddels gegroeid tot een veelzijdige opleider met een breed aanbod en mogelijkheden. 

Van het opleiden van individuele cursisten, bedrijfstrainingen op locatie tot een volledig opleidingsinstituut binnen een organisatie en sinds kort het volgen van een opleiding of cursus via de online portal blended learning, Academie Mercuur biedt alle mogelijkheden om u te helpen slagen. 

Academie Mercuur Logo Bedrijf Geschiedenis Cultuur Over Ons Oprichting Instituut Opleider

Academie Mercuur werkt samen met diverse partners in verschillende sectoren, kan hierdoor uw opleidingsvraag geheel naar wens invullen. We bieden opleidingen aan in groepsverband, individuele coachingstrajecten, zowel op locatie als van het e-learningtraject. Onze opdrachtgevers varieren dan ook van particulieren, het bedrijfsleven, (semi)overheidinstanties, non-profitorganisaties tot re-integratiebedrijven en uitkeringsinstanties. 

Opleidingen en cursussen
Het volgen van een opleiding of cursus is goed te combineren met een baan en/of een druk leven. Het grootste deel van onze opleidingen en cursussen worden verzorgd volgens de blended learning methode. De voordelen van e-learning, met de persoonlijke begeleiding afgestemd op jouw wensen.

Bedrijfstrainingen
Bij bedrijfstrainingen en coaching gaat het om uw wensen. Wat bent u specifiek nodig of wat is het doel van uw organisatie. Dit is altijd maatwerk en we gaan graag we met u in gesprek om te kijken wat wij voor u kunnen doen.

Onze waarden en normen

Academie Mercuur hecht veel waarde aan duidelijke afspraken en komt deze ook na. Certificeringen waarborgen onze normen en waarden en garanderen onze cursusisten de kwaliteit die ze van een gerenommeerde opleider mogen verwachten. 


Kwaliteitsbewaking:
De kwaliteit van een opleiding staat of valt met de deskundigheid van de docent of trainer. Mercuur selecteert docenten op hun vakinhoudelijke deskundigheid en didactische capaciteiten. Maar hun bekendheid met de dagelijkse praktijk is zeker zo belangrijk. In de loop der jaren is er een zorgvuldig opgebouwd netwerk van deskundige docenten en trainers ontstaan. Via een evaluatiesysteem worden opleidingstrajecten bij deelnemers, opdrachtgevers en uitvoerders op hun merites getoetst. 

Onze kernwaarden

 • oprechte aandacht
 • kwaliteit
 • maatwerk
 • betrouwbaarheid
 • betrokkenheid
 • doelgerichtheid
 • innovatief
 • no-nonsense

Onze uitgangspunten

 • flexibiliteit:
 • leveren van maatwerk
 • werken in modulaire structuren
 • realiteitszin
 • praktijkgebonden opleidingsprogramma’s
 • vertrekpunt is de belevingswereld van de cursist
 • presentatie op het niveau van de cursist
 • voortdurende terugkoppeling naar de praktijk
NRTO Certificering Partner Keurmerk Erkenning Academie Mercuur Opleider Gerenommeerd
Geschillencommisie Opleider Erkenning Certificering Academie Mercuur Partner
Blik op Werk Erkenning Keurmerk Certificering Gerenommeerd Academie Mercuur Opleider

NRTO

Academie Mercuur is aangesloten bij de NRTO. De NRTO is dé overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De NRTO heeft een belangrijke rol bij het op de agenda zetten van particulier opleiden in Nederland. De NRTO is een vanzelfsprekende gesprekspartner voor politiek, ministeries, onderwijspartijen, maatschappelijke organisaties en de media. Meer informatie vind u op www.nrto.nl.

De NRTO is in 2010 voortgekomen uit het Platform van Aangewezen / Erkende Particuliere Onderwijsinstellingen in Nederland (PAEPON). PAEPON was al ruim 15 jaar de branchevereniging voor particuliere onderwijsinstellingen. Leven Lang Leren wordt steeds belangrijker en particuliere instituten dragen inmiddels zorg voor ruim 90% van de scholing van volwassenen. Deze veranderingen hebben er voor geleid dat de vereniging zich verder heeft ontwikkeld en zich heeft omgevormd tot de NRTO.

Als lid van de NRTO heeft Academie Mercuur zich te houden aan een aantal richtlijnen. Hieronder vindt u de gedragscode en de algemene voorwaarden voor consumenten en voor bedrijven.  Geeft u zich op voor een opleiding via deze website dan gelden de regels voor Consumenten, bij offertes voor bedrijven wordt de gedragscode en de algemene voorwaarden voor Beroep en Bedrijf bijgevoegd.